Wat te doen als je een klacht, idee of suggestie hebt?

Niet goed? Geld terug!

Zijn je artikelen niet naar wens? Bij terStal ontvangt je dan gewoon je geld terug. Het kan natuurlijk gebeuren dat je een artikel wilt retourneren. Dit is geen enkel probleem! Bij ons kun je artikelen retour doen binnen 100 dagen. De artikelen kun je gratis retourneren in één van onze winkels. Je kunt de artikelen ook naar de webshop toesturen, de retourkosten zijn dan wel voor eigen rekening. Zodra je retour is verwerkt, storten wij het aankoopbedrag terug op je rekening. 
Indien je een artikel wilt ruilen of retourneren, bekijk dan de informatie door hier te klikken. 

Uiteraard vinden wij het zeer spijtig als je een klacht hebt over onze artikelen en/of service. Wij zijn blij dat je klant bij ons bent en willen graag dat je een tevreden klant bij ons blijft. Wij zullen er dan ook alles aan doen om dit samen met je op te lossen. Laat ons dit zo spoedig mogelijk weten, zodat we hier samen een oplossing voor kunnen zoeken.

Indien je een artikel wilt ruilen of retourneren, bekijk dan de informatie door hier te klikken. Indien je een klacht, suggestie of opmerking aan ons wilt doorgeven, verzoeken wij je om dit via het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Vermeld waar mogelijk gegevens als het bestelnummer van je bestelling of de aard van je klacht. Alvast bedankt voor je medewerking.

Heb je een suggestie om onze webshop of onze winkels te verbeteren, dan horen wij dit natuurlijk erg graag. Alle ideeën, tips en suggesties zijn van harte welkom, je kunt ze melden door het contactformulier in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd en moeite!

Nog vragen? Neem contact met ons op Neem contact met ons op