AfterPay - ruilen en retourneren

Hoe werkt het wanneer je een artikel, welke je hebt aangekocht via AfterPay, komt ruilen of retourneren? Heel simpel!

Ruilen
Ruilen is alleen in onze filialen mogelijk en niet online. 

Artikel omruilen voor een goedkoper artikel
Indien je een artikel omruilt voor een goedkoper artikel dan ontvang je het verschil terug via Afterpay. Heb je de Afterpay factuur nog niet betaald? Dan ontvang je een aangepaste factuur van Afterpay. 

Artikel omruilen voor een duurder artikel
Wordt het artikel omgeruild voor een duurder artikel, dan moet het verschil in prijs in de winkel worden betaald. Het openstaand bedrag bij AfterPay blijft onveranderd, deze betaalverplichting moet binnen 14 dagen worden voldaan. 

Artikel omruilen voor een artikel van dezelfde prijs
Ook wanneer je een artikel omruilt voor iets van dezelfde prijs blijft het openstaande bedrag bij Afterpay onveranderd en moet je de betaalverplichting binnen 14 dagen voldoen.


Retourneren
Wanneer je de Afterpay rekening nog moet betalen
Wanneer je een artikel retourneert voordat je de rekening van Afterpay betaald hebt dan wordt de rekening door Afterpay aangepast (let op: dit geldt alleen wanneer je binnen het 14 dagen betaaltermijn van Afterpay komt retourneren). Zij zullen je dan een bericht sturen over de factuur die helemaal of voor een deel komt te vervallen.

Wanneer je de Afterpay rekening al wel betaald hebt
Wanneer je een artikel retourneert terwijl je de rekening van Afterpay al betaald hebt dan zal Afterpay dit geld terugstorten op je rekening. Zij storten dit terug op de rekening waarmee de betaling voldaan is. Bij een terugbetaling van een normale order hanteert Afterpay 10 werkdagen.

Let op: de betaaltermijn van 14 dagen van Afterpay blijft altijd van kracht. Het is dus belangrijk dat je voor de uiterste betaaldatum van dit betaaltermijn de factuur voldoet of dat je binnen dit termijn je artikelen komt ruilen of retourneren. 

Vragen betreffende Afterpay kun je rechtstreeks stellen aan de klantenservice van Afterpay. E-mail:  Klantenservice@afterpay.nl of via de telefoon: 020 7 230 270


Nog vragen? Neem contact met ons op Neem contact met ons op